• CASE STUDY
  • CASE-STUDY-02.jpg
  • CASE-STUDY-04.jpg
  • CASE-STUDY-05.jpg
  • CASE-STUDY-06.jpg
  • CASE-STUDY-07.jpg
  • BUILD CASE STUDY
  • BUILD 2016 CASE STUDY
  • Seattle, WA // Residential

MINDFUL FOOTPRINT

The BUILD Case Study House 2016 is a prime example of how Shademaker Studio maximizes the landscape experience within a small footprint. Architectural lines are pulled out into the landscape, creating continuity between the two, as seen in the internal core stairway and entry garden walls.

MULTIGENERATIONAL HOUSEHOLD

The client’s primary goal for the landscape was to encourage interaction between their children and their grandmother living in the lower level accessory dwelling unit. Shademaker Studio achieved this goal by providing a variety of gardening opportunities. Edible berries line the side yard retaining walls, making picking easy for all ages. A green wall is planted with a mix of culinary herbs, wild strawberry and perennials. The green wall also provides enclosure and privacy for the lower ADU tenant.

  • PROJECT DETAILS
  • OVERVIEW: A study of maximizing the landscape experience within a small urban footprint
  • ARCHITECT: Build, LLC
  • LANDSCAPE ARCHITECT: Shademaker Studio
  • INSTALL: Calluna's Gardens
  • SIZE: 4,300 SF
  • COMPLETION DATE: 2016
  • PHOTOGRAPHY: Build, LLC